Hublets lösning har förbättrat patienternas välmående på Laaksos sjukhus i Helsingfors

5 Oct, 2021

Hublet-lösningen var bekant sedan tidigare från Oodi (nya huvudbiblioteket) i Helsingfors och senare presenterad för personalen på Laakso sjukhus. Piloten gjordes först på trauma/rehab-avdelningen, där användarna var unga patienter. Efter en framgångsrik pilot expanderades Hublets lösning till hela sjukhuset och idag finns det i snitt tre Surfplattor och en Hublet Smart Docking Station – laddningsstation på varje avdelning.

Laaksos sjukhuspatienter har berättat att användandet är väldigt enkelt att använda och bra att de själv kan välja vad de vill titta på, eller göra jämfört med t.ex. att bara ha en gemensam TV i patientrummet, då kanske inte alla vill se samma tv-program. Med Hublet så är denna utmaning borta. “Patienterna uppskattar verkligen Hublet, speciellt då det inte finns en TV i rummen, bara en radio. De gillar möjligheten att se på TV och återgå till vanliga rutiner hemifrån. Jag tror verkligen att de uppskattar detta!“, berättar Karel Suvitie, ansvarig för Hublet på sjukhuset. Hublet ger bekväm mobilitet, kommunikationsmöjligheter med nära och kära, tillgång till relevant information och system – allt detta med en större skärm, jämfört med en telefon, som ger stora fördelar för alla.

Personalen var först skeptisk till Hublet och hur de skulle fungera i sjukhusmiljö, men efter att vi startade, så har Hublets användarvänlighet och helhetsfördelarna bekräftat personalens positiva bild av Hublet. “Teknisk support och svar har kommit snabbt från Hublet och samarbetet har således varit smärtfritt och okomplicerat”, berättar avdelningschef Päivi Hemming. De uppskattar också hur enkelt det är rengöra och desinficera surfplattorna för sjukhusbruk. Gällande datasäkerhet och stöldskydd, känner personalen sig trygga med Hublet.” Surfplattornas inställningar gör att de inte fungerar utanför sjukhusets Wi-Fi, så vi har inte haft några säkerhetsproblem med de.”, säger Suvitie

Enkelt anpassat och riktat innehåll för olika patientgrupper förstärker Hublets användarbarhet i sjukhusmiljö. Hublet har förbättrat patienterna välbefinnande under pandemin på många sätt genom att ge tillgång till underhållning och genom att möjliggöra kontakt med nära och kära, när det annars har hållits till ett minimum. ”Jag tror att de flesta patienter använder plattorna för underhållning, t.ex. olika Play-tjänster och YouTube”, lägger Suvitie till.

Framtidens mål för användning i Laaksos sjukhus är att berika innehållet för en större målgrupp och lära alla att nyttja möjligheterna som Hublet erbjuder ännu bättre. Till exempel tillgång till biblioteksinnehåll på sjukhuset skulle erbjuda en ny dimension för användandet, med tillgång till t.ex. e-böcker.

Laakso sjukhusets personal upplever att Hublet har öppnat deras tänk om hur en digital lösning som Hublet kan stödja och förbättra rehabilitering. De är också villiga att rekommendera lösningen till sina kollegor globalt. “Hublet är en väl fungerande lösning på vårt sjukhus och vi har varit nöjda med den bland personal och patienter, och fått positiv återkoppling från våra patienter”, avslutar Päivi Henning.

Mer information:

Anissa Margono
International Sales Manager
+358 40 504 7049
anissa.margono@hublet.fi